V síti wellness center a sportovišť Infinit testuje Bernard své nové pivo s nižším obsahem alkoholu 2,2%.

"Zatím jsme zkušebně stočili 20.000 lahví. Po létu akci vyhodnotíme a určíme si, jak dál," říká PR manažer pivovaru Zdeněk Mikulášek.

Podle Marketing & Media je reklama na novinku skutečně decentní (plakáty a stojánky) a omezená jen na centra Infinit, zato vizuál má nezaměnitelnou tvář Bernarda - tentokrát na pomezí podpory sportu a legalizace marihuany.

Jaké další novinky chystá pivovar Bernard? Ptali jste se spolumajitele Stanislava Bernarda.

Online rozhovor

Online rozhovor byl ukončen. Již nelze položit nový dotaz.
Milan
Videl jsem v obchodech ty vase "retro prepravky" ... funguji jako marketingovy nastroj, jake s tim mate naklady? Diky za odpoved !
Myslíte zřejmě dřevěné přepravky, mají podtrhnout přírodní charakter našeho piva, náklady jsou cca 3x větší, než u plastových beden
Standa Bernard
Dave
Pivo light - svět se zbláznil :-) Držím palce, děláte dobrá piva a vtipnou reklamu
Díky - baví nás to :-)
Standa Bernard
Janda
Nezvazujete: 1/ vstup do politiky? 2/ Blogovat? Mate udajne genialni uvodniky ve vasem casopise "Vlastni cestou"? Pisete si je opravdu sam? Diky za odpoved, Mirek Janda
Nezvažuji... Bloguju jen, když mám čas a to není často Úvodníky jdou vždy ze mně, rediguji je s naším editorem
Standa Bernard
David
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak vidítě dnešní situaci kdy klesá spotřeba piva a roste spotřeba vína? Myslíte, že to může poškodit vaše zájmy? Neklesá zájem čechů o pivo? Děkuji za odpověd a přeji mnoho zdarů proti záblázněnému světu :-)
Roste hlavně spotřeba levného krabicového vína z dovozu, obecně je víno zvýhodněno nulovou spotřební daní, což je ekonomický nesmysl. Pivo se pije méně od krize, ale zájem o to kvalitní neklesá - my jsme za posledních 6 let vyrostli o cca 48%
Standa Bernard
Honza
Dobrý den, Váš pivovar je znám osobitou reklamou. Vymýšlíte tyto nápady sám, nebo i někdo z Vašich spolupracovníků? A kde Vás osobně obvykle napadají nové marketingové nápady (míněno například kancelář, sprcha, záchod...)? Hodně zdaru a chválím Vaše pivo!
Nápady napadají hodně našich lidí (i mě )a to všude :-) Díky za pochvalu
Standa Bernard
honza
Dobrý den, chutná Vám Svijanské pivo? Děkuji
Když je dobře ošetřené, tak ano
Standa Bernard
Catenaccio
Dobrý den, plánujete vyrábět/prodávat i cider?
Teď máme "v hledáčku" něco dost jiného...
Standa Bernard
petr
Dobrý den, budete na Bernard festu? Jakou čekáte účast?
Budu. Vyjde-li počasí, věřím, ve velkou
Standa Bernard
Špirochovi
Hodne uspechu v budoucnu preji Špirochovi z Haviřova
Srdečné díky!
Standa Bernard
Petr
Jak Vás napadlo, že na etiketu piva dáte svůj obličej? A fakt jste si vyholil hlavu? Díky, Petr, Jihlava
To napadlo Dejana - kreativního ředitele agentury, se kterou jsme tehdy spolupracovali. Nejdřív jsem ho "vyhnal", ale vtip byl silnější :-)
Standa Bernard
Honza
Dobrý den, dokázal byste spočítat, kolik jste vypil piva?
Nedokázal, ale dost hodně...
Standa Bernard
tomáš
Dobrý den, 1. plánujete vyrábět radler (vedle skvělých nealkoholických ochucených nápojů švestka a višeň)? V Rakousku/Německu naprosto běžné a oblíbené pití, a to nejen u sportovců. 2. nešla by švestka/višeň bez umělých sladiv a podobných věcí? Držím palce!
Se švestkou a višní jsme byli první, radler zatím nechceme - už jsou "tam" skoro všichni a my se snažíme jít vlastní cestou. Ad2/ - pracujeme na tom (je jich tam už dnes minimum)
Standa Bernard
Martin
Dobrý den, Vaše pivu považuji za to nejlepší, co se u nás vyrábí a jsem rád že v kavárně/restauraci, kam na něj chodím (Strop Café v Praze) ho mají již od roku 2002. Můj dotaz směřuje na nyní hodně módní radlery, nezvažujete nějaký takovýto nápoj (2% alc) s příchutí pomeranče, citronu? (vím, že již máte višeň a švestku 0,5% alc)
viz předchozí odpověď
Standa Bernard
Kristián Léko
Dobrý den, chtěl bych celému pivovaru Bernard vyjádřit velkou podporu. Děláte skvělou práci, snad všechny části sortimentu jsou kvalitní a chuťově vynikající. Bernard 10° je navíc jedna z mála desítek v lahvi, jež je opravdu dobrá. Přeji mnoho úspěchů, snad bych jen poznamenal, že kvalita točeného piva Bernard (alespoň v Praze) je často dosti nevalná. Neuvažujete o založení nějaké sítě restauraci/pivnic? P.S. Díky za Švestku a Višeň! (neplánujete nějaký další ovocný experiment?)
Kvalitu v hospodách pravidelně kontrolujeme, pokud někde narazíte na problém, reklamujte a napište nám kdy a kdy, díky. Jednu "svou" hospodu Bernard pub nyní testujeme
Standa Bernard
John
Nechystáte i "Bernarda s těžkou hlavou", tedy nějaké extrasilné pivo?
Máme 14-ku OX, další vymýšlíme
Standa Bernard
marek
jste hlavni tvari Bernarda, uz vymslite, kdo to jednou prevezme po vas?
Přemýšlím ... a často :-)
Standa Bernard
Pavel
Dobrý den, co si myslíte o těch nových pivech - grapefruit nebo limetka, které mají jen trochu alkoholo...?
Letní varianta pro osvěžení nebo na fesťáky pro mladé, aby vydrželi...
Standa Bernard
Catenaccio
A co máte v hledáčku, když ne cider?
Něco úplně jiného :-)
Standa Bernard
jdyrcik
Dobrý den, doslechl jsem se, že pivovar Radegast dolévá do piv alkohol, aby zvýšil podíl alkoholu v pivu, je to možné, které pivovary používají tuto praktiku? Předem děkuji za odpověď jdyrcik
Toto si fakt nemyslím - zeptejte se v Nošovicích
Standa Bernard
Mirek
Zdravím, musím nejdřív pogratulovat, coby řidič jsem na jedné oslavě byl odkázán na nealko pivo a nakonec jsem si nečekaně až téměř užíval tu Vaši švestkovou dobrotu :-) Jak vyvíjíte tyhle "netradiční" piva? Jsou to nějaké staré historické recepty nebo inspirace, nebo "moderní" přístup? Neuvažujete o nějakém světlém pšeničném pivu?
Inspirovali jsme se v Belgii, ale postup je zcela jiný - nealko pivní základ a skutečný ovocný podíl, v Belgii to dělají z lambicu (divoce kvašené pivo)
Standa Bernard
Honza
Dobrý den, vidím váš životní příběh jako velmi inspirativní, hlavně rozjezd pivovaru a jeho další úspěšné fungování. Předpokládáte nějakou další expanzi či konsolidaci po vzoru jiných menších pivovarů v ČR? Nebo nadále budete stavět na autonomii Bernardu? A jak vidíte působení Budvaru na českém trhu? Lze ho považovat za úspšnou firmu?
Stavíme na autonomii,budujeme postupně kultovní značku. Budvar vidím jako úspěšný - kvalitu staví před honbou za ziskem na rozdíl od většiny ostatních velkých pivovarů...
Standa Bernard
visual
Dobrý den, v zahraničí (Rakousko aspoň) radler běžně točí z pípy a mixují vodou, případně ještě ovocnou šťávou. Nebyla by to lepší cesta, než prodávat vodu z kohoutku v půlce pivní lahve/plechovky?
Dělají to různě, ale co já vím, tak téměř vždy je radler připravený již pivovarem...
Standa Bernard
Karel
Nechystáte jít s Bernardem na burzu?
Neuvažujeme o tom, snažíme se mít dostatek vlastních zdrojů
Standa Bernard
akronym
Dobrý den, velmi si vážím Vaší účasti v Protikorupčním fondu. (Výrazně to mj přispělo k tomu, že si Vaše pivo dávám kde to jen jde. Jako bych pil nápoj, který má nepřímo nějaký étos.) Díky že jdete příkladem!
Já děkuji Vám, korupce je zlo, které nás okrádá všechny, bere neuvěřitelné peníze a zároveň iluze. Věřím, že se situace začíná lepšit!
Standa Bernard
Marek Fiala
Dobrý den, nejprve Vám děkuji za Váš styl marketingu - vtipný, nenucený, originální včetně obalů. Nemenší díky i za Vaši občanskou angažovanost, kterou se nebojíte vést i pod hlavičkou podniku. Zklamalo mě trochu, že pivovar již není pouze rodinný, jak všude avizujete, a snad poloviční podíl společnosti jste prodal. Vy osobně plánujete obdobnou expanzi/investici, nebo zůstáváte jen pivovarem v síti většího. Existuje vůbec nějaké místní pivovarnická skupině, která by dokázala expandovat do zahraničí podobně jako pivovarnické kolosy za "západu" u nás? Děkuji za odpověď a přeji mnoho úspěchů!
Rodinný charakter měl pivovar od začátku - tři společníci a spousta zaměstnaných lidí z našich rodin. Prodejem rovných 50-ti% firmy belgičanům jsme získali peníze, ale na řízení firmy se nezměnilo nic. Jen jsme v průběhu dalších let ještě více posílili firemní kulturu a její hodnoty - otevřenost, důvěru, spolupráci, odpovědnost a pozitivitu.
Standa Bernard
Jen
V jeden okamžik jste se musel rozhodnout delegovat cast pravomoci na jine - kdy k tomu doslo? a jak vybirate lidi, kterym jednoduse musite duverovat? Jak vubec vidite budoucnost vaseho pivovaru - chce (stejne jako konkurence) nezadrzitelne rust do nekonecna? Da se dnes postavit firma na tom, ze se spokoji s urcitou "velikosti" a vic uz neroste, jen inovuje?
Toto je na samostatnou debatu. Deleguji průběžně a co nejvíce, nemůžu 20 roků dělat to samé. Snažím se hledat co nejchytřejší lidi. Důvěra pramení z hodnot, které musí z těch lidí přirozeně vycházet. Růst - ano, ale přirozený a zdravý, rozhodně ne za cenu velkých půjček - to je obrovská chyba nejen firem, ale hlavně zemí. Vzniká dluhová past. My jdeme jinou cestou.
Standa Bernard
Zminil jste, ze planujete "silnejsi pivo" ... silnejsi nez tu 14tku? Diky a hezky den !
Ano a taky jiné - víc teď ještě nemůžu napsat :-)
Standa Bernard
Povazujete se za bohateho? Pamatujete si na svuj prvni vydelan milion?
Ano se to hodně prolíná, protože obrovský privatizační úvěr (v roce 1991 52 miliónů Kč) jsme průběžně nahrazovali úvěry investičními a na provoz. Navíc téměř všechny peníze jsme vždy reinvestovali zpět do pivovaru. Chudý určitě nejsem, ale rozhodující je, jestli Vás to co děláte baví. Mě ano.
Standa Bernard
forrest010
Dobrý den.1-Váš sváteční ležák z dřevěné přepravky je balzám na oko i chuťové buňky,bravo. 2-NEALKO chutná skoro jako pivo,bravo.Jen poraďte,ač řádně vychlazeno, při otevření,vždy silně vypění.Co s tím?
Díky za pochvalu. Vypěnění se dá bránit tím, že pivo v ledničce stojí.
Standa Bernard
Jak bude vypdat váš pivovar v roce 2050? V čem (produktově) bude jiní? Je vůbec ještě, co vymýšlet v odvětví pivovarnictví? Nejakou uplnou novinku - superpecku. Vždyť je to teď už jen o radlerech...
To pivo, které vaříme dnes bude chutnat stejně - to je základ. No a k tomu novinky, které můžou být úplně jiné. Jinak mrkněte do encyklopedie piv - český ležák je jedna větev z velkého stromu...
Standa Bernard