Na pultech obchodních řetězců ve Spojených státech se objevil nový výrobek. Že jde o český produkt, prozrazuje jen červenobílé logo firmy Emco na obalu. Ten dále v angličtině informuje zákazníka, že müsli jsou bez lepku, glutamátu i geneticky modifikovaných složek.

Pohankové müsli pochází z malé výrobní haly firmy Emco v Hrdlech u Litomyšli provoněné oříšky a medem.

„Abychom se dostali na americký trhu, museli jsme se něčím odlišit. V tamější záplavě snídaňových cereálií už jsou k dostání bezlepkové produkty, my jsme je také mohli vyrobit z kukuřice. Ale ty z pohanky a jáhel, jsou nové, jiné,“ říká Zdeněk Jahoda, majitel a zakladatel Emca.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se