"Profesor Dipak K. Das, ředitel Střediska kardio­vaskulárního výzkumu na naší univerzitě, zfalšoval výsledky 145 experimentů, které byly zveřejněny v 11 renomovaných vědeckých časopisech," konstatuje zpráva, kterou v lednu vydala Connecticutská univerzita.  

"Das se zabýval především výzkumem vlivu resveratrolu, obsaženého v červeném víně, na srdeční choroby. V jeho pracích jsme našli celou řadu nesrovnalostí a chyb. Nezbývá než konstatovat, že byly důsledkem úmyslného falšování dat prováděného za účelem oklamání vědecké veřejnosti."

Jak je to tedy s účinky červeného vína na lidské zdraví? Je zažitá představa, že sklenka denně jej dokáže utužit, jen jedna velká mystifikace?

Zatím jste si přečetli méně než 10 % textu. Pokračování je k dispozici pouze pro platící čtenáře.

Předplatitelé mají i řadu dalších výhod: nezobrazují se jim reklamy, mohou odemknout obsah kamarádům nebo prohlížet archiv.

Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Pokračováním nákupu berete na vědomí, že společnost Economia, a.s. bude zpracovávat vaše osobní údaje v souladu se Zásadami ochrany osobních údajů.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.