"Mám tady kamion plný španělských okurek a nevím, co s nimi. Nikdo je nechce ani zadarmo. Je toho dvacet tun,“ lamentuje Martin Urbánek, majitel velkoobchodu se zeleninou. A rezignovaně dodává, že ve španělských okurkách tak utopil zhruba 250 tisíc korun.

Podobně jako Urbánek se tváří téměř všichni zelináři ve velkoobchodních skladech se zeleninou v Lipencích u Prahy. Je pondělí, krátce před šestou ranní a čerstvá zelenina a ovoce se odtud rozváží do obchodů, restaurací a jídelen po celé Praze a okolí.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se