"Jsem pro ekonomiku, která vytváří prostor pro tvůrčí činnost a zaměstnance, ne pro spekulanty," řekl francouzský prezident z dovolené, kterou tráví v USA. Dodal také, že kampaň za "usměrnění kapitalismu", kterou vedl během jarních prezidentských voleb ve Francii, znamenala regulaci a přísná pravidla. O Sarkozyho reakci na celosvětový propad akciových trhů informovala agentura Reuters.

Ministryně financí Christine Lagardeová řekla tisku, že ministři financí skupiny G7 by se měli setkat ještě před plánovanou říjnovou schůzkou, aby situaci na trzích prodiskutovali. Lagardeová si ale nemyslí, že současný rozruch poškodí reálnou ekonomiku. Obavy o ekonomiku, která prožívá největší růst za poslední léta, nemá ani Sarkozy.

Evropská centrální banka (ECB) pumpuje do oběhu peníze, aby finanční trhy uklidnila. Italský premiér Romano Prodi řekl, že intervence ECB byla správná a dodal, že se v několika příštích dnech uvidí, zda byl tento krok dostatečný.

Petr Mach z Centra pro ekonomiku a politiku varuje před vymýšlením nových regulací, kdykoliv klesne cena akcií. "Volnost pohybu cen nahoru a dolu včetně svobody spekulovat na cenu, je to, co dělá finanční a měnový trh efektivním, nikoliv regulace." Mach varuje, že se zvyšování peněžní zásoby Evropskou centrální bankou promítne do vyšší inflace, a proto by státy, které chtějí vstoupit do eurozóny, měly být ostražité vůči francouzským regulačním snahám.