Společnost Guseppe z Rokytnice v Orlických horách na Rychnovsku končí s výrobou pizzy se smrkovými hřiby. Činí tak poté, co potravinářská inspekce v minulých dnech v několika výrobcích této pizzy našla larvy hmyzu. Distribuci závadné pizzy společnost ukončila ve středu a následně ji stáhla z obchodů.

Pizzu s hřiby začala společnost vyrábět loni jako nový produkt. Podle společnosti se chyba na straně dodavatelů zmražených hřibů. Jednalo se o společnosti z Francie a Polska. Kontrola ve firmě Guseppe však červivé houby neodhalila.

Související
Newsletter

Byznys podle HN

Nechcete, aby vám uniklo to nejdůležitější?

Pro naše čtenáře připravujeme každý týden newsletter o byznysu a finančních trzích. Stačí zde zadat svůj email a každý pátek od nás dostanete souhrn událostí, které byste neměli minout. A přidáme osobní tipy čtyř osobností newsroomu Hospodářských novin. Píše Martin Jašminský, Luděk Vainert, Luboš Kreč a Petr Kain.

Přihlášením se k odběru newsletteru souhlasíte se zpracováním osobních údajů a zasíláním obchodních sdělení, více informací ZDE. Z odběru se můžete kdykoli odhlásit.

Přihlásit se k odběru