Plzeňský Prazdroj vstoupil na trh s novým nápojem Kingswood, částečně zkvašeným jablečným moštem. Takzvaný cider, vycházející z britské tradice, patří do kategorie inovativních nápojů, jejichž prodeje v Česku nejvíce rostou.

Právě na výrobu piv s ovocnými šťávami, sladových nápojů, pšeničných piv a ciderů zprovoznil minulý týden největší český pivovar v Plzni linku za 143 milionů Kč. "S kapacitou 600 tisíc hektolitrů ročně budeme vycházet vstříc měnícím se přáním spotřebitelů," řekl marketingový ředitel pivovaru Grant McKenzie. Do konce roku plánuje Prazdroj ještě jeden podobný druh nápoje.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se