reklama

Téma: ryby

Leonardo DiCaprio bojuje s drancováním oceánů. Investuje do udržitelného rybího byznysu

Leonardo DiCaprio finančně podpořil společnost... více
Byznys 0 15.03.2017

Český kapr končí na stolech Němců či Poláků. Ministr Jurečka chce vývoz ryb přibrzdit

Více než polovina tuzemských ryb míří na export -... více
Byznys 0 27.12.2016
ego!

Plody moře s kreativní přílohou. Díky spojení langustýny s čočkou se chuťové zážitky násobí

Langusty a humři patří k tomu nejlepšímu, co moře... více
Jídlo 0 21.12.2016

Podívejte se, jak v restauraci Potrefená husa připravují pstruha s máslovou omáčkou a brambory

Tři desítky Potrefených hus už fungují v Česku a... více
Jídlo 0 22.11.2016
ego!

Povídka na víkend Michala Šandy: Chatrná hradba proti samotě

Povídku na víkend pro nás napsal Michal Šanda. Robert rád rybaří, ale málokdy něco uloví. Když domů... více
Povídka na víkend 0 19.11.2016
Recept

Podívejte se, jak v restauraci Al Mulino připravují filety z mořského vlka

Komplex Panského dvora v Dolních Počernicích byl po kompletní rekonstrukci otevřen letos v létě. V... více
Jídlo 0 04.10.2016
Recept

Modrý krab a kaviár z létajících ryb v inkoustové bulce. Tak připravuje burgery šéfkuchař z Asian Temple

Burgery se v Česku staly v posledních letech... více
Jídlo 0 03.10.2016

Majitel značky Nowaco už nechce dovážet české candáty z Francie. Má políčeno na domácí kapry

Jedna z největších potravinářských firem v Česku... více
Podniky a trhy 0 19.09.2016
Byznys lunch

Čas považuji za luxus, říká šéf České spořitelny, se kterým jsme poobědvali v restauraci Emanuela Ridiho

Se šéfem České spořitelny Tomášem Salomonem jsme... více
Gourmet 0 15.09.2016
Reportáž

Candáti nevyhynuli. Velká expedice brázdila šest dní a nocí vody Lipna, monitorovala ryby

Expedice vědeckého týmu z Akademie věd ČR šest... více
Události 0 05.09.2016

Steak s ploutví: Tipy a rady, jak při nákupu a přípravě tuňáka nesáhnout vedle

Přezdívá se mu mořská kráva, maso má červené jako hovězí. Pravda, označuje se tak i mořský... více
Jídlo 0 28.08.2016
Gourmet

Zápisky protivného hosta: Přežije Ry:bar olympiádu? Snad ano, rybí polévku v něm dělají famózní

Na Lipně nedaleko jednoho z provizorních... více
Gourmet 0 21.08.2016
Byznys lunch

Finské déjá vu: Manažerka Monika Kristková ráda chodí do Hergetovy cihelny, připomíná jí Skandinávii

S finanční ředitelkou Equa Bank Monikou... více
Gourmet 0 18.08.2016
ego!

Letní rybka z potoků, jezer i moří. Pstruha si v některých podnicích dokonce ulovíte sami

V okouzlení mořskými rybami se nám stává, že... více
Jídlo 0 07.08.2016
Byznys lunch

Pivo jsem začala pít až poté, co jsem nastoupila do chmelového byznysu, říká manažerka Drahomíra Mandíková

Manažerka Plzeňského Prazdroje Drahomíra... více
Gourmet 0 04.08.2016
Byznys lunch

Filet z mořského vlka jsme poobědvali s ředitelem Hamé Martinem Štruplem v pražské restauraci Pasta Fresca

Šéf Hamé Martin Štrupl rád chodí na čerstvé ryby... více
Gourmet 0 23.06.2016
Byznys menu

Kam na oběd? Pražský Kampa Park připravil skvělé rybí galapředstavení

Malostranská fine dining restaurace je vyhlášená svým perfektním servisem a nádhernou terasou s... více
Restaurace 0 06.06.2016

Ministerstvo zemědělství chce, aby Češi víc jedli ryby, za kampaň zaplatí sedm milionů

Ministerstvo zemědělství (MZe) spustilo kampaň... více
Marketing 0 21.04.2016

Ministerstvo zemědělství spouští kampaň na podporu konzumace ryb. Zaplatí téměř sedm milionů

Téměř sedm milionů korun bude stát kampaň... více
Byznys 0 20.04.2016
ego!

Ledová královna na tahu: Sezona polární tresky přichází jednou za rok a trvá tři měsíce

Bílé pevné maso, skvělá textura i chuť. Skrei,... více
Jídlo 0 18.03.2016

Air Swimmers: Žralok v obýváku a další Hi-tech hračky, které zaujmou děti i dospělé

Populární americké levitující hračky jsou k... více
Life 0 18.03.2016

Rybáři lákají cizince. Získat povolení k lovu ryb bude snazší, zájemci si ale připlatí

Od příštího roku bude možné získat rybářský... více
Události 0 11.03.2016

Veterináři stáhli z obchodů Makro stovky kilogramů mečouna s vysokým obsahem rtuti. Tuna se ho už prodala

Státní veterinární správa stahuje z trhu... více
Domácí 0 26.02.2016
ego!

Vyprošťovák ze zimní kocoviny jménem chowder má mnoho tváří, spolehlivě však zahřeje i zasytí

Chowder je pojem. Silná rozehřívací polévka,... více
Jídlo 0 24.01.2016

Chov lososů Norům vynáší. Chilanům se zato nedaří, bojují i s poklesem rublu

Poptávka po lososech ve světě roste. Vydělává hlavně Norsko, největší exportér. Producentům pomáhá... více
Podniky a trhy 0 16.01.2016

Vánoce s ploutví a šupinkou: Proč se stal kapr symbolem českých Vánoc?

Když se řekne hlavní symbol Vánoc, kapr se salátem je asi první, co člověka napadne. Šupiny dáváme... více
Jídlo a pití 0 23.12.2015

USA schválily prodej geneticky modifikovaných lososů. Budou rychle růst a na pultech se objeví do dvou let

Americký úřad pro kontrolu potravin a léčiv... více
Zahraniční 0 22.11.2015

Guinness bude od příštího roku čepovat pivo pro vegetariány. Ale jen v Irsku

Při výrobě charakteristického černého piva už Guinness nechce používat rybí měchýře. Místo toho... více
Zpravodajství 0 03.11.2015

Šéfkuchařovy recepty: Makrela s houbami macutake

Šéfkuchař Zdenek's Oyster Bar Jiří Nosek připravil rychlý předkrm z jejich podzimního menu. Makrela... více
Jídlo 0 20.10.2015
ego!

Základem populární fish & chips je čerstvá bílá ryba. A domácí hranolky na speciálním novinovém papíru

V Anglii je fish & chips populárnější než... více
Jídlo 0 05.09.2015
Gourmet

Zápisky protivného hosta: V Praze za rybami, do Amsterdamu na kávu

S Gourmetguru jsme objevovali Balcony bar na Jungmanově náměstí v Praze. V pražských Modřanech jsme... více
Gourmet 0 07.09.2015

Chov ryb, hlavně lososů, přináší stále více miliard dolarů. Láká také výrobce krmiv

Americká společnost Cargill, jeden z hlavních... více
Podniky a trhy 0 20.08.2015

Zápisky protivného hosta: U Vltavy gastrozážitky nečekejte

Gourmetguru vyrazil za gastrozážitky k břehům Vltavy. Jenže při sjíždění nejdelší české řeky na... více
Gourmet 0 27.08.2015

Rybí maso zmírní negativní účinky jedovatého kadmia, zjistili čeští vědci

Sloučeniny kadmia, látky vyvolávající rakovinu, mají toxické účinky na ledviny a játra. Negativní... více
Zdraví 0 27.07.2015
Recept

Candát je král sladkých vod. V létě chutná nejlépe na grilu

Candát je jednou z nejchutnějších sladkovodních ryb. Delikátní jemné sněhobílé maso s pevnou... více
Jídlo 0 03.07.2015

Restaurace Fish & chips láká na britskou klasiku. V menu má několik druhů ryb

Pražská restaurace Fish & chips sází na stejnojmenné nejpopulárnější britské jídlo. Jde o smaženou... více
Jídlo 0 29.06.2015

Akvarijní rybičky nahrazují laboratorní myši. Pomáhají i při výzkumu rakoviny

Vědci ke svým pokusům stále častěji využívají akvarijní rybičku zvanou danie nebo také zebřička.... více
Domácí 0 16.04.2015

Akvarijní rybičky nahrazují laboratorní myši. Pomáhají i při výzkumu rakoviny

Vědci ke svým pokusům stále častěji využívají akvarijní rybičku zvanou danie nebo také zebřička.... více
Domácí 0 15.04.2015

Dorůstá do velikosti člověka a žije i třicet let. Z Dunaje ale hlavatky mizí

Jednomu z největších sladkovodních dravců se v Evropě příliš nedaří. K životu potřebuje rychlou... více
Cestování 0 30.03.2015

Jaké to je, potápět se mezi mantami, žraloky a barakudami na Maledivách

Útěk na Maledivy je šestý díl z úspěšné série dokumentů filmařské a fotografické dvojice Libora... více
Na cestách 0 16.03.2015

Platýs, pochoutka ze země trollů a hlubokých fjordů, povznáší až do nebe

V jemné chuti ucítíte norské fjordy, bílé maso má krásnou texturu. Není divu, že příbuzné kambale... více
Chutě - vůně 0 14.01.2015

Vodňanská fakulta vydělává miliony. Díky vyšlechtěným kaprům či unikátnímu kaviáru

Fakulta rybářství a ochrany vod Jihočeské univerzity ročně vydělá při vánočním prodeji kaprů kolem... více
Události 0 12.01.2015

Norský losos se vrací do ruských obchodů. Cestuje přes Bělorusko a je o třetinu dražší

Norské rybářské společnosti obcházejí ruské... více
Zpravodajství 0 20.09.2014

Jakub Vágner a podnikatel Robert Schönfeld rozjíždějí rybářský byznys

Popularizátor rybářství Jakub Vágner se s byznysmenem a filantropem Robertem Schönfeldem pouští do... více
Zpravodajství 0 18.09.2014
Recept

Pečený candát na másle s chřestem, mladou mrkví a omáčkou z rýnského ryzlinku

Nová chřestová sezona právě začíná. Zelenina, která lahodí chuti a díky složení je i zdravá, se... více
Jídlo 0 30.04.2014
Recenze

EKONOM: Šéfkuchař Hliněné bašty má rád ryby na bylinkách. Podívejte se, jak je chystá

Hliněná bašta je jednou z největších stálic... více
Jídlo 0 27.01.2014

Pravý kaviár z jižních Čech. Univerzita dostala licenci na získávání jeseteří pochoutky

Po kapru s vyšším podílem omega 3 mastných... více
Jídlo 0 13.01.2014
Uvnitř video, fotogalerie

EKONOM: V čem je výjimečný tenkostěnný krab? Netradiční suroviny šéfkuchaře Fish & Chips

Za vtipným, byť poněkud krkolomným názvem Fish &... více
Jídlo 0 13.12.2013
  Celkem nalezeno: 99.
 
 Zobrazuji: 1 - 48. Další>    Konec>>
reklama

Žebříčky NejčtenějšíaNejoblíbenější

reklama
reklama