Téma: SPECIÁL: Autosalon Ženeva

Letem světem

1. Auto roku je potřetí za sebou elektrické Foto: Reuters Autem roku se na mezinárodním autosalonu v Ženevě stal plně elektrický...
29. 2. 2024 ▪ 3 min. čtení

Ženeva: Nejen rychlá auta

Proslulý autosalon v Ženevě zaznamenal při letošním 88. ročníku řadu premiér superrychlých aut od Ferrari nebo Porsche. Předvedly se také...
8. 3. 2018 ▪ 3 min. čtení
Autosalon Ženeva

Autosalon Ženeva

Přes 140 světových a evropských novinek představí automobilky na 82. mezinárodním autosalonu v Ženevě. Dalších 40 premiér plánují výrobci příslušenství.

Česko budou reprezentovat všechny tři hlavní automobilky, Největší český výrobce Škoda přichystal světovou premiéru pětidveřové verze nejmenšího modelu Citigo, Hyundai předvede model i30 v provedení kombi a Kia nový C´eed, který vyrábí ve slovenské Žilině. Toyota, Peugeot a Citroën představí trojici modernizovaných mini vozů Aygo, 107 a C1 z Kolína.

Mezi dalšími novinkami má být například nový malý Peugeot 208, nástupce Fordu Fusion pod názvem B-Max se zadním párem posuvných dveří nebo velkoprostorová Dacia Lodgy. Volvo ukáže nové kombi V40 a Citroën sportovně užitkový C4 Aircross.

Poprvé by se letos měla Ženeva stát místem pro vyhlášení výsledku respektované odborné ankety Car of the Year. V mezinárodní porotě je 59 žurnalistů.

Nejdůležitější evropský automobilový veletrh pro první polovinu roku začíná pro veřejnost autosalon začíná 8. března a bude otevřen od 10:00 do 20:00 hodin a o víkendu od 9:00 do 19:00 hodin.