Pro schůzku s Martinou Ferencovou snad neexistuje příhodnější místo než Pivovarský dům u Karlova náměstí v Praze, jehož prostředí výkonná ředitelka Českého svazu pivovarů a sladoven navíc dobře zná. Z nedaleké kanceláře sem prý zajde pokaždé, když má volnou chvilku. "Musíme si dát pivko, to je jasné," uvítá mě u stolku drobná brunetka, která na klasické české pivnice nedá dopustit.

V zahraničí nejde o nic výjimečného, ale co se týče českého pivovarnictví, u nás na tak vysoké pozici žena ještě nikdy nefigurovala. Protože se chystáme obědvat v místě, kde se také nemálo druhů piv přímo vaří, na doporučení Martiny Ferencové objednáváme degustační prkénko pivních speciálů, které zahrnuje škálu od klasických světlých ležáků až po piva ovocná a tmavá. "Mým osobním favoritem je pšeničné," upřesňuje paní ředitelka obratem. Společně se rozhodneme pro pivní polévku, moje společnice nadále příhodně volí pivovarský guláš, já sázím na kančí kýtu v brusinkové omáčce.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se