Kvantita i kvalita v Nubeerbaru

Jako Čech má Gourmetguru k pivu přirozený vztah, ovšem poslední dobou je čím dál vybíravější. Nalákal ho proto Nubeerbar na pražských Vinohradech, který otevřel před pár týdny. Na čepu nabízí 22 druhů piv, v lahvích okolo stovky variant. Majitelé podniku se inspirovali ve Velké Británii i v Německu, odkud přivezli ideu moderního pivního baru s designovým interiérem a se širokou nabídkou domácího i zahraničního piva. Kdo si nevybere z pípy téměř přes celou šířku místnosti, může se věnovat lahvovým pivům, jež pocházejí ze všech koutů světa, mimo jiné z Itálie, Ameriky, Ruska či Anglie. Gourmetgurua zaujal bohatý výběr piv typu "ale", jako jsou Matuška, Permon, Mordyr nebo sytější a hustší Stouty a Portery. Ochutnal americké "pale ale" Pouštní kráska z pivovaru Nomád s bylinnou a trochu kořenitou vůní, tmavý Vánoční Bock i slavkovské svrchně kvašené "pale ale" T.N.T. Podle příslibu majitele Nubeerbaru Antona Kuznetsova zde nemá být o pivní zajímavosti nouze.

Jídelna s ideou

Zajímavý veganský podnik objevil Gourmetguru před pár dny v blízkosti pražské stanice metra Anděl. Nejedná se o běžnou restauraci ani bistro, nýbrž o cenově velmi mírnou Jídelnu Kuchařek bez domova. Za podnikem stojí organizace Jako doma, která se hlásí k idejím ekologie, udržitelnosti, feminismu a respektování práv lidí i zvířat. V duchu těchto zásad se snaží nabídnout také pomocnou ruku lidem vyloučeným ze společnosti. "Veganská strava nikoho nevylučuje, protože člověk, který jí maso, si veganské jídlo může dát, vegan či vegetarián si masovou stravu naopak nedají," vysvětluje koncept jídelny její manažerka Tatiana Konrádová. Zpracovává se zde také zelenina, která by kvůli svému vzhledu (nikoliv kvalitě) neměla v obchodech šanci. A jaký je zde interiér? Jak jinak než z recyklovaných materiálů.

Zbývá vám ještě 10 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se