Restaurace s obchodem zasvěcená pálivým papričkám funguje už téměř dva roky v Havelské ulici v Praze. Můžete zde zakoupit pestrou kolekci čerstvých i sušených pálivých papriček a ochutnat spoustu více či méně pikantních kulinárních specialit.

O filozofii malé suterénní restaurace vypovídá nejen její název, ale i papričková výzdoba, v níž nechybí portrét Vilbura Scovilla, který před sto lety vymyslel stupnici pálivosti paprik, podle níž třeba jedna z velmi pálivých paprik s názvem habanero má zhruba 300 tisíc jednotek (vůbec nejpálivější paprika již překračuje dva miliony jednotek).

Tip:

Pikantní jsou samozřejmě též dezerty, vyzkoušejte kombinaci čokolády se zmrzlinou z bílé čokolády a papričkami habanero.

Steak na reverz

Přestože všechna jídla v Chilli Pointu obsahují chilli papričky, jídla nejsou zdaleka tak pálivá, jak by se mohlo zdát. Tedy s výjimkou nejpálivějšího steaku v metropoli. Říká se mu Černá perla a kuchaři ho servírují s rouškou na obličeji, zatímco host musí podepsat reverz, že si dává superpálivý steak na vlastní zodpovědnost.

Další (a druhou nejpálivější) stálici představují smažené papričky plněné čedarem a servírované v rámci předkrmů s avokádem a majonézou ze zauzených papriček. Na talíři jsou tři papričky − cayenská, jalapenos a habanero, která je z nich nejpálivější a pro běžného návštěvníka může být její pálivost již za hranicí. Naopak všechny ostatní předkrmy a hlavní jídla pálí mnohem méně, často dokonce jen velmi lehce.

Z nabídky:

1. Smažené chilli papričky plněné čedarem, avokádo, Chipotle majonéza

190 korun

jarvis_58adc0a7498e6405e6877e8a.jpeg

2. Chilli con carne, hovězí ořech, fazole

370 korun

jarvis_58adc0a7498e6405e6877e8e.jpeg

Tuňák v zázvoru

Za ochutnání stojí kreativní verze chilli con carne, které je pojaté jako steak z hovězího ořechu připravený metodou sous vide a podávané s fazolovým salátkem, maniokem a chilli. Pikantní pojetí sluší také steaku z tuňáka marinovanému v zázvoru, který na talíři doprovází čočkové ragú a papričky piri piri.

Na poledním menu se každý den střídá jedna polévka a jedno hlavní jídlo, jako příklad poslouží třeba skotské vejce s bramborovým pyré či steak s polentovou kaší a grilovanou zeleninou a samozřejmě s chilli papričkami, které doplňuje jedno vegetariánské jídlo a dezert, minulý týden mrkvový koláč s citronem a chilli habanero.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 50 % článku.

První 3 měsíce, pak 199 Kč měsíčně

S předplatným získáte

  • Web Ekonom.cz bez reklam
  • Možnost sdílet prémiový obsah zdarma (5 článků měsíčně)
  • Možnost ukládat si články na později
Nebo
Proč ji potřebujeme?

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste se mohli k článku kdykoli vrátit a nemuseli jej platit znovu. Pokud již u nás účet máte, přihlaste se.

Potřebujeme e-mailovou adresu, na kterou pošleme potvrzení o platbě.

Odesláním objednávky beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

Vyberte si způsob platby kliknutím na požadovanou ikonu:

Platba kartou

Rychlá online platba

Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.