František Jenček přilepí nos k lahvičce, zhluboka se nadechne a lokne si právě vylisovaného řepkového oleje. "Musíte ho nechat chvilku poválet na jazyku, pak musíte ucítit oříškovou chuť," říká majitel rodinné firmy Fabio Produkt. Medově žlutou tekutinu předává ke kontrole manželce a zároveň obchodní ředitelce Janě.

Společnost z Holína u Jičína, jež se loni stala firmou roku Královéhradeckého kraje, se zabývá především výrobou rostlinných olejů. Ty dodává pro potravináře i spotřebitele, zároveň produkuje krmiva pro zemědělská zvířata, provozuje velkoobchod pro pekaře a gastronomii. A lisuje i semínka pro další obchodníky nebo vyrábí technické oleje, z nichž se například dělají ekologické postřiky na mšice.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se