Pro cestovatele mířící do Indie jsou některá autentická jídla kvůli jarvis_57bf0b7d498e0b0580068787.jpegpálivosti skoro nepoživatelná. Který pokrm si těch ďábelských šest papriček vysloužil u vás?

Nejpálivějším jídlem v naší nabídce, ale i obecně v Indii, je Phall. Tedy omáčka na způsob kari, která obsahuje tři druhy chilli, jak čerstvých, tak sušených papriček. Kromě toho také zázvor, kmín, masalu a další ingredience, podává se s rýží nebo indickým chlebem. Připravujeme ho s různými druhy masa nebo se zeleninou. Na odbyt jde dobře, denně připravíme minimálně osm nebo deset porcí. Když se sejde větší skupina lidí, objedná si ho vždy aspoň jeden a ostatní ho pak zvědavě ochutnávají. Často jim po čele začne stékat pot.

Je Phall ve vašem podání pálivý i pro vás, rodilého Inda?

Určitě, my si do něj totiž přidáváme ještě extra chilli. Jinak Phall mám moc rád, dávám si ho klidně třikrát týdně.