Když se usadí na masivní lavici, pronese: "Střelil jsem srnce. Dáte si?" Přestože jsem už měla v jídelním lístku své favority, jelikož jsem dorazila do restaurace na domluvený oběd s časovou rezervou a stihla jsem si mezitím menu prostudovat, zvláštní nabídku jsem přijala. Šéf největší české palírny ovocných destilátů Pavel Dvořáček je od mládí nadšeným myslivcem a do lesa chodí tak často, jak mu to jen pracovní povinnosti dovolí.

Sešli jsme se asi 15 kilometrů od Kroměříže na Ranči Kostelany, obklopeném ohradami s koňmi. Areál postavený ve stylu Divokého západu firma Rudolf Jelínek před třemi lety zčásti koupila, láká ji totiž oblast cestovního ruchu. "Chceme být nejen na straně výrobce, ale i konzumenta. Vždyť restaurace jsou naším hlavním zákazníkem. Místní ranč byl pro nás atraktivní i díky přilehlým pozemkům, na kterých jsme zřídili ovocné sady. Máme tu 15 hektarů třešní a pět hektarů švestek," popisuje Pavel Dvořáček s tím, že firma vlastní také turistické letovisko Bunč uprostřed severovýchodního hřebene Chřibů.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se