Za pár týdnů opět oprášíme sváteční porcelán po babičce, naleštíme příbory a taky klepneme kapra. Lednice praská ve švech nacpaná delikatesami, protože kdyby byl jen jediný den v roce, kdy si češi nehodlají nic odpírat, připadne právě na Vánoce.

Lití olova, rozkrajování jablíček a házení škrpálem už nás nebere, ale pokud je nějaká tradice, kterou oprašujeme s chutí, pak je to právě ta gastronomická. Tedy s výjimkou půstu. Ani zlaté prasátko nás totiž nedonutí nechat na pokoji maso, salámy a šunky. Dokonce i přesto, že houbový kuba v poledne dobře zasytí.

Zbývá vám ještě 95 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se