Od roku 2012 má v každé německé restauraci viset semafor. Podle barvy, která bude svítit, hosté poznají hygienickou úroveň podniku. Na zavedení této novinky se shodli zemští ministři, kteří mají na starosti ochranu spotřebitelů.

"Zelená znamená vše v pořádku, při žluté se objevily nějaké otazníky a při červené by se měl člověk takové restauraci raději vyhnout," popsal zjednodušeně význam symbolů šéf ministerstva na ochranu spotřebitelů Severního Porýní-Vestfálska Johannes Remmel.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se