Tehdy ještě dva studenti Martin Holečko a Václav Bittner založili Et netera na zelené louce, a podobně se dnes o vytvoření své životaschopné firmy pokouší hodně mladých lidí.

Jim se to podařilo. Dnes se podnik těší z více než stomilionového ročního obratu při více než stovce zaměstnanců, navíc se může pyšnit referencemi od mnoha velkých hráčů českého trhu napříč všemi odvětvími.

Firmu nyní řídí Martin Černohorský, který vyznává nekonvenční a velmi liberální způsoby řízení lidí, a za nímž chodí mnoho začínajících podnikatelů se svými projekty pro radu. 

Má k nim ale trochu odlišný přístup, než jeho kolegové investoři a mentoři. Současný přístup investorů k českým startupům se mu totiž příliš nezamlouvá.

"Když začínám podnikat, tak představa toho, že se na mě vrhne hromada mentorů, kteří mi vysvětlí, co a jak bych měl dělat, kteří mi slíbí externí peníze, o kterých vím, že je budou chtít za pár let několikanásobně zpátky, mi přijde, že je to na ty mladý kluky moc" říká v rozhovoru pro IHNED.cz.

Sám se spíše než na ekonomická čísla dívá na mezilidské vztahy.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se